A csőtörés jelei – Mi alapján következtethetünk problémára?

2021 dec 1. | Útmutatás

Előfordult már, hogy csőtörés miatt komoly problémákkal kellett szembenéznie? Szeretné tudni, milyen jelekből ismerheti fel a csőtörést? Számos apró jel utalhat arra, hogy dugulás, rosszabb helyzetben csőrepedés vagy csőtörés miatt nem működik megfelelően a rendszer. Ha tisztában van ezekkel, és időben kéri szakemberek segítségét, megóvhatja magát a kellemetlenségektől.

A vízvezetékrendszer működtetése elengedhetetlen a lakóingatlanban, és számos más típusú épületben is. A tiszta víz biztosítása, és az elhasznált víz eltávolítása egyaránt fontos. Az erre szolgáló csövek kiválóan látják el a feladatukat, ha jó állapotban vannak, és megfelelően használják ezeket. Ha valamilyen ok miatt megrepednek vagy eltörnek, kisebb és nagyobb károk is keletkezhetnek. Bármelyik szobában, a vizes helyiségekkel határos falakban, és az udvaron, a kertben is kialakulhat probléma. A csőtörés jelei lehetnek láthatóak és szemmel nem észrevehetőek is. A falon megjelenő vizes foltok, a padlólapok alatt futó vezetékekből kifolyó víz, a kertben a sár, a járda vagy más burkolat megsüllyedése szemmel könnyen láthatóak. Sajnos vannak a csőtörésnek jelei, amelyeket nem biztos, hogy időben észlel. A megnövekedett vízszámla már egy ideje tartó felesleges vízfogyasztásra utal, amit megelőzhet, ha hetente leolvassa a vízóra állását. A vízóra megvizsgálásával hamar kiderítheti, hogy csőtörés történt-e a közelében, ugyanis ha a középen található kis kerék mozog az összes fogyasztó elzárása mellett is, akkor szükség van a vízszivárgás keresésére. A korszerű megoldásoknak köszönhetően ma már elvégezhető a feladat bontás nélkül. A csőtörés pontos helye hamar és egyszerűen meghatározható a megfelelő mérőműszerrel.

Derítse ki minél rövidebb időn belül, hogy hol van szükség a hiba elhárítására! Kérje a segítségünket a 06-30-9143588-as telefonszámon! Bárhol tapasztalt rendellenességet, készséggel állunk a rendelkezésére, megbízható eszközökkel keressük meg a hiba okát, és vállaljuk a csőtörés javítását is. Szerezzen bővebb információt a szolgáltatásunkról a www.csőtörés.hu weboldalon!