A sícipő, síkötés karbantartása, síszezon utáni teendők ellátása

2021 jún 29. | Útmutatás

Ha saját felszereléssel indul síelni, bizonyára igyekszik a sporteszközei rendben tartására ügyelni. Fontos, hogy erről a síszezont követően se feledkezzen meg, ugyanis csak így lehet elégedett a következő szezonban is. A síléc, a síkötés, és a sícipő hatékony tisztításán, megfelelő tárolásán múlhat, hogy legközelebb is probléma nélkül tud sportolni.

Egész évben lehetőség van a szabadtéri mozgásra, mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb sportágat. A téli hónapokban sem kell erről lemondani, nagy népszerűségnek örvend például a síelés, amit gyermekek és felnőttek egyaránt űzhetnek. Az országban, és a határon túl is találhatóak olyan hegyvidékek, ahol biztonságosan kialakított sípályákon lehet csúszni. A balesetmentes, élményekkel teli síeléshez azonban elengedhetetlen a megfelelő sífelszerelés. A típus, a minőség, a méret mind lényeges tényezők, és sosem szabad megfeledkezni a karbantartásukról. Erre nagy szükség van a síszezont követően is, amire sokan nem gondolnak. Vannak, akik egyszerű letörléssel megoldják a feladatot, pedig ennél jóval többről van szó. A sícipő, és a többi eszköz karbantartása nélkülözhetetlen feltétel a komfortos síelés, és a balesetek megelőzése érdekében. Érdemes a síléc és a kötés tisztításáról, tárolásáról részletesen informálódni, valamint a sícipő gondozása sem maradhat el. Csak akkor tud a bélés jól megszáradni, ha kiveszi a sícipőből. Ezzel elkerülheti a penészesedést, a dohosodást. Fontos a sícipő héjának lemosása belül is, valamint a csatok állapotának ellenőrzése. Ha műszerolajjal áttörli a csatokat, meggátolhatja az alumínium és acél részek rozsdásodását, csökkentheti az alkatrészek kopását a használat során. A tiszta, száraz bélést tegye vissza a sícipőbe, csatolja minimális szorításra, majd raktározza száraz helyen!

Ha szüksége van sífelszerelésre, vagy szeretne segítséget kérni a karbantartáshoz, esetleg javításra vár a sporteszköze, forduljon hozzánk bizalommal! Tottisí Síkölcsönző és Szervizünk színvonalas szolgáltatást nyújt kedvező áron. Tudjon meg többet a tevékenységünkről a www.sikolcsonzo-szentendre.hu weboldalon, és keressen bennünket a 06-30-2103526-os telefonszámon!