Ékszíj csere időben, a komoly problémák megelőzése érdekében

2021 okt 15. | Útmutatás

Ékszíjjal működő berendezést vagy járművet üzemeltet? Rendellenességet észlelt, vagy gyártással, javítással foglalkozik, ezért van szüksége erre az alkatrészre? Az ékszíj kifogástalan állapota nagyon fontos annak érdekében is, hogy más elemet ne érjen kár. Ha megbízható kézből szerzi be a megfelelő típusú terméket, hosszú időn keresztül használhatja probléma nélkül.

A legtöbb gép, berendezés esetében, és a járműveknél is szükség van két vagy több forgó alkatrész között az áthajtás biztosítására. Többféle módon kerülhet sor az összeköttetésre, és az áthajtásra használt szíj legegyszerűbb, leggyakrabban használt formája az ékszíj. A korábbi években számos helyen előfordultak az egy bordájú szíjak, manapság már több bordás típusok a jellemzőek a nagyobb terhelés miatt. Egy hordozóanyagra van felvulkanizálva több borda, és minden esetben szabványosítják a szakemberek. Attól függően, hogy pontosan milyen berendezésről, gépről, vagy közlekedési eszközről van szó, más-más tulajdonságú ékszíjra van szükség. Megkülönböztethetőek a mezőgazdasági és az ipari ékszíjak, ezért lényeges, hogy az adott területnek megfelelően keresse a tökéletes megoldást. Profil szélesség és magasság, szíjhossz alapján, valamint a fajták szerint is elkülöníthetőek az ékszíjak. Alacsony és magas profilú, fogazott és átlapolt ékszíjak egyaránt kaphatóak. Nem csak a típus, hanem a minőség is nagyon fontos, mivel elengedhetetlen a környezeti hatásokkal szembeni jó ellenálló képesség. Mindig a feladatra tökéletesen alkalmas ipari ékszíj alkalmazására van szükség, ugyanis csak így lehet biztos a problémamentes működésben.

Bármilyen ékszíjat keres, nálunk kedvező áron hozzájuthat a megfelelő termékhez! Cégünk, a TAGEX Hungária Kft. kiváló minőségű ékszíjakat biztosít egyéni kérés szerint, így az ipari ékszíjak is megtalálhatóak széles kínálatunkban. Szerezzen bővebb információt a szolgáltatásunkról a www.tagex.hu weboldalon, ahol hasznos tanácsokat is olvashat az ékszíjakról! Egyéni kérésével, és felmerülő kérdéseivel keressen bennünket a 06-74-413429-es telefonszámon, vagy a tagex@tagex.hu e-mail címen!