Játszótér tervezés – Biztonságos környezet a gyermekek fejlődéséért

2021 jún 8. | Útmutatás

A játszóterek hosszú idő óta adnak lehetőséget a gyermekeknek a szabadtéri szórakozásra. A technológia fejlődésének köszönhetően egyre többféle játék telepítése megoldható, amelyek örömteli pillanatokkal gazdagítják a kicsiket. Ha Ön a felelős a települése fejlesztéséért, intézmény vezetőjeként tevékenykedik, vagy létesítményt üzemeltet, megéri a játszótér tervezésre időt fordítani.

A játszótéren különböző elemek használatára van lehetőség, így a gyerekek számtalan területen fejlődnek. A játszótér tervezés során fontos, hogy többféle játékelem kerüljön elhelyezésre, és biztonságos környezet várja a kicsiket. Gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy egy gyermek ne találkozzon hintával, hiszen rendkívül közkedvelt és hasznos játékról van szó. A hintázás pozitívan hat a fizikai, a szociális, és a kognitív készség fejlődésére egyaránt. A megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a mozgáskoordináció, és a finommotorikus mozgások szempontjából is nélkülözhetetlen szerepet tölt be, valamint segít a stresszoldásban, a félelem megszüntetésében. A csúszdán való lecsúszás alkalmával észlelhetik a kicsik a mélységet és a magasságot, megtanulhatják a lent vagy fent, jobbra vagy balra viszonyfogalmakat, amelyek szükségesek az írás, az olvasás tanulásához. A logikai gondolkodás, és az egyensúly fejlesztésében sokat segít a mászókázás. Mindezeken kívül pedig még jó néhány játék elérhető, amelyek közül Ön is választhat a játszótér tervezésekor. Bármekkora terület áll rendelkezésre, és bárhol sikerül a terveket megvalósítani, gondolnia kell a burkolásra is, hiszen csak így használhatják a kicsik biztonságosan a különböző játékokat.

Járjon a gyermekek és a szülők kedvében, biztosítsa a kellemes időtöltésre alkalmas, biztonságos környezetet! Bízza profi szakembereinkre a játszótér tervezését, így minden elvárásnak megfelelő eredményre juthat! Cégünk, a World 2000 Kft. több, mint 20 éve nyújt színvonalas szolgáltatást. Célunk a biztonságos, élménydús, esztétikus játszóterek tervezése, kivitelezése, ahol minden gyermek jól érezheti magát. Megéri hozzánk fordulni, ugyanis nem csak a játékokat szerezheti be tőlünk, hanem a megfelelő burkolat készítését is, valamint kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre és a biztonságra. Informálódjon a termékeinkről, és tudjon meg többet a www.world2000.hu weboldalon arról, hogy miért érdemes a játszótér tervezést ránk bízni! Lépjen velünk kapcsolatba a 06-93-536770-es telefonszámon, vagy az iroda@world2000.hu e-mail címen!