Keménységmérés megbízhatóan, korszerű módszerrel

2021 jún 28. | Tudomány

A különböző ipari berendezések működtetése során nagyon fontos a biztonság, ezért rendszeresen szükség van az alapos ellenőrzésükre. Keménységméréssel gyorsan és egyszerűen tájékozódhat a fémes anyagok mechanikai tulajdonságairól. A vizsgálati eljárás kiválasztásánál tanácsos több szempontot figyelembe venni, és precíz, szakszerű munkavégzésre van szükség, ezért célszerű profik segítségét kérni.

Az anyagvizsgálat lényeges feladat az ipar minden területén, hiszen ezáltal lehet az anyagok tulajdonságait, minőségét, biztonságos felhasználhatóságát elemezni. A kapott információk alapján megállapítható, hogy funkcionalitás, költséghatékonyság, és környezetvédelem szempontjából eleget tesznek-e az elvárásoknak. Ha megmunkálásra készül, vagy szeretne biztos lenni abban, hogy az adott alapanyag alkalmas a rendeltetésszerű felhasználásra, szükség van a keménységmérésre. A speciális keménységmérés során kiderül, hogy mennyire ellenállóak a szilárd anyagok a beléjük hatoló, valamint a velük kölcsönhatásba kerülő keményebb szerszámokkal szemben. Szúró, más néven statikus, ejtő, tehát dinamikus, és rezgő keménységmérésre is sor kerülhet a célnak megfelelően. Lehetőség van a helyszíni dinamikus keménységmérésre, ha nem megoldható telepített készülék alkalmazása. Ez kiváló megoldás például akkor, ha túl nagy a minta mérete, beépített szerkezetről van szó, vagy hegesztési varratok hőkezelést követő vizsgálatára készül.

Ha szeretné a keménységmérést profi szakemberekre bízni, keresse fel cégünk, a R.U.M. Testing Kft. munkatársait! Rövid idő alatt kerülhet sor a helyszíni keménységmérésre dinamikus módszerrel, és más vizsgálatok precíz elvégzésére is. A keménységmérés menetéről, korlátairól, az eljárással kapcsolatos tudnivalókról részletesen olvashat a www.rumtesting.hu internetes oldalon. Más típusú vizsgálatokat is végzünk, amelyekről szintén tájékozódhat. Célunk, hogy az alapos ipari anyagvizsgálatokkal hozzájáruljunk a gördülékeny, hatékony, eredményes munkavégzéshez, a berendezések problémamentes használatához. Forduljon hozzánk bizalommal a 06-1-4058934-es telefonszámon, vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!