Kézi spektroszkópos vizsgálat az anyagok azonosításához és válogatásához

2022 máj 26. | Tudomány

Rendellenességet észlelt a berendezése működtetése során? Idegen anyagok beépítésére van szükség a problémamentes üzemeltetés érdekében? Kézi spektroszkópos vizsgálattal könnyen elvégezhető az alapos ellenőrzés.

Különböző típusú és méretű berendezések használatára van szükség az iparban. Vannak olyan szerkezetek, amelyek már régóta helytállnak, és nehéz lenne a pótlásuk. A szakemberek igyekeznek a kiváló állapotot karbantartással, speciális eljárásokkal megőrizni, azonban nélkülözhetetlenné válhat a javítás, bizonyos alkatrészek cseréje. Ilyenkor sor kerülhet hegesztésre, idegen anyagok beépítésére, amikor nem maradhat el a kézi spektroszkópos vizsgálat. Ezzel a módszerrel kis hely esetén is könnyen elvégezhető az ellenőrzés. Ha anyagazonosításra, anyag szétválogatásra készül, a legjobb módszer a kézi spektroszkópos vizsgálat. Nagyon fontos, hogy a javításkor, az elemek pótlásakor felhasznált termékek eleget tegyenek az elvárásoknak, és jól helytálljanak hosszú időn keresztül a berendezés más részeihez hasonlóan. A szakemberek általában kiegészítik helyszíni keménységméréssel a kézi spektroszkópos vizsgálatot, így precízen, a követelményeknek megfelelően látják el a teendőket. A hatékony munkavégzés, és a berendezések, a rendszerek biztonságos működtetése érdekében lényegesek a vizsgálatok. Érdemes olyan szolgáltatót választani, ahol más módszerek alkalmazásával is foglalkoznak, így egy kézben tudhat több feladatot.

Pótolja a hiányzó alkatrészeket, és végezze el a javító munkálatokat a célnak leginkább megfelelő anyagok segítségével! Ellenőrizze ezeket kézi spektroszkópos vizsgálattal, és tegye lehetővé a gondtalan működtetést! Cégünk, a R.U.M. Testing Kft. többféle eljárással foglalkozik. A célnak és az anyagoknak megfelelően végezzük el a különböző vizsgálatokat. Ha ötvözetek fémes ötvözőinek kimutatására van szükség, akkor kézi spektroszkópos vizsgálatot alkalmazunk. Tudjon meg többet a tevékenységeinkről a www.rumtesting.hu weboldalon, és keressen bennünket bizalommal a 06-1-4058934-es telefonszámon, vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!