Szociális szorongás leküzdése szakember segítségével

2021 okt 4. | Élet+stílus

Kellemetlenül érzi magát közösségekben, és egyáltalán nem szeret szerepelni? Feszült, ha mások előtt meg kell szólalnia? Közeli ismerősei vagy családtagjai között van olyan személy, aki szorong, és szeretne neki segíteni? A szociális szorongás problémája megoldható szakember segítségével!

A gyermekek nevelése során nagyon fontos a szülői példa, mivel a kisgyermek utánozza a látottakat és hallottakat. Akkor fejlődik egészségesen a gyermek személyisége, ha a szülők hozzáállása pozitív, türelmesek, és önállóságra nevelnek. Lelki sérüléseket okozhatnak a viták, a veszekedések, a tiszteletlenség, és a segítségnyújtás hiánya. Már az iskolában észre lehet venni, ha valamelyik tanuló megszólaláskor feszült, ideges, rosszul érzi magát. Ebben az esetben a tanár és a szülők figyelmén múlik, hogy elmúlik-e ez a viselkedési probléma, amit a szorongás okoz.

szociális szorongás napjainkban a fiatal és a felnőtt korosztály esetében is egyre gyakrabban fordul elő. A legcélravezetőbb megoldás, ha a szociális szorongással küzdő ember szakembert keres fel. Ha Ön közösségben, emberek előtt nem szeret megszólalni, kellemetlenül érzi magát, ha kérdést kell feltennie, vagy rossz a közérzete, amikor társai előtt szerepelnie kell, akkor gyanakodhat arra, hogy mindezek oka a szociális szorongás. Ez az állapot nagyon rossz az ember számára, és egyedül nehéz megoldani. A rossz élménnyel járó helyzetek további stresszt okoznak, a nyugtalanság tovább fokozódhat, és az ember legközelebb már előre fél az ilyen esetektől. A pszichológus sokféle tanáccsal tudja Önt ellátni annak érdekében, hogy elmúljon a szociális szorongás. Harmonikussá, kiegyensúlyozottá válhat az élete, eltűnhetnek a félelmei, a rossz érzései, és nyugodtabbá válhat a magánélete. Természetesen viselkedhet, jól érezheti magát közösségben, és izgalom nélkül kommunikálhat. A szociális szorongás okát is kiderítheti szakember segítségével, ami magyarázatot ad Önnek a kialakult helyzetre.

Ha szociális szorongás miatt egyre több problémával küzd, nehézséget okoz több ember előtt megszólalnia, akkor kérje pszichológus segítségét! A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a 06-70-432-5790-es számot!