Tehergépkocsi műszaki vizsga szabályozás alapján a biztonságért

2021 jún 9. | Útmutatás

Áruszállítással foglalkozik, vagy csoportos utazásra alkalmas járművet vezet? Esetleg járműparkot működtet, így több közlekedési eszköz kiváló állapotáról kell gondoskodnia? A rendszeres és alapos ellenőrzés mellett kiemelt figyelmet igényel a tehergépkocsi műszaki vizsga, amire érdemes időben felkészülni.

Annak érdekében, hogy a rövidebb és a hosszabb utakon se merüljön fel probléma, elengedhetetlen a kiváló műszaki állapot. A személygépkocsikkal, és a nagyobb méretű járművekkel is csak akkor lehet biztonságosan, kényelmesen utazni, ha az alkatrészek megfelelnek az elvárásoknak. A gépjármű forgalomban való részvételéhez nélkülözhetetlenek a szükséges iratok, mint például az érvényes műszaki vizsgáról szóló nyomtatvány. Rendeletek szabályozzák a tartalmi elemeket, besorolás szerint más-más feltételek vonatkoznak a közlekedési eszközökre. M jármű kategóriába tartoznak a személyszállító gépkocsik, N jármű kategóriába pedig az áruszállításra alkalmas típusok. Ezen belül is megkülönböztethetőek annak megfelelően, hogy mekkora műszakilag a megengedett legnagyobb össztömeg. Ha teherautó műszaki vizsgára kerül sor, fontos előzetesen tájékozódni, hogy melyik kategóriára milyen szabályok vonatkoznak. Amennyiben a tehergépkocsi műszaki vizsga során szükség van pótkocsi vizsgáztatására is, más díjra kell számítani. Bizonyára folyamatosan használt munkaeszközét nem tudja sokáig nélkülözni, ezért érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy a tehergépkocsi műszaki vizsgájára a legmegfelelőbb időpontban kerüljön sor. Érdemes az alkatrészeket alaposan átvizsgálni, szükség esetén cserélni, valamint lehetősége van előzetesen informálódni, és időpontot online egyeztetni, így semmilyen problémával nem kell számolnia.

Akár teherautó, busz, akár személyautó, vagy más jármű műszaki vizsgáztatására készül, kérje cégünk, a CARACE Autótechnika Kft. munkatársainak segítségét! Minden fontos információt átadunk, amelyek szükségesek a sikeres teherautó műszaki vizsgához. A www.caracekft.hu weboldalon megtalálhatja a szükséges dokumentumokat, és lehetősége van a tehergépkocsi műszaki vizsgára online időpontot is foglalni. Bármilyen kérdése merül fel, hívja bizalommal a 06-70-6181726-os telefonszámot, vagy írjon üzenetet a karasz.imre@carace.hu e-mail címre!