Autóklíma tisztítás és töltés – Miért fontos?

2021 aug 2. | Útmutatás

Rendszeresen közlekedik autóval, előfordul, hogy a legnagyobb melegben is el kell indulnia? Klímával biztosítja az optimális hőmérsékletet, hiszen enélkül kellemetlenül érezné magát? Nagyon fontos, hogy bizonyos időközönként sor kerüljön az autóklíma tisztítására, ugyanis ez elengedhetetlen a berendezés élettartamának növelése, valamint az Ön, és az utastársai egészségének megőrzése érdekében.

Autótulajdonosként biztos előfordult már Önnel, hogy a klíma bekapcsolását követően dohos szag árasztotta el az utasteret, vagy az anyósülésen ülő személy tüsszögni, köhögni kezdett. Mindezek annak a jelei, hogy sürgősen szükség van az autóklíma tisztítására. Amennyiben még nem merült fel ilyen problémája, bizonyára nem feledkezett meg erről a lényeges feladatról, és később sem szeretne kellemetlenséggel találkozni. A hideg és a meleg levegő váltakoztatásával, áramoltatásával víz ürül ki a rendszer belsejében, ami elpárolog vagy megmarad. Ebben a kis mennyiségű vízben könnyen megtelepednek a baktériumok, a vírusok, a gombaspórák, amelyek a levegőből kerülnek ide. A csírázás következtében terjednek a penészek, ez pedig nagyon kellemetlen tüneteket okoz, ha valaki belélegzi. A folyamat nem jön létre, ha megelőzi autóklíma tisztítással. Többféle módszer alkalmazására van lehetőség, amelyek elvégzését tanácsos szakemberre bízni. Az autóklíma töltés is lényeges teendő annak érdekében, hogy utazás közben hosszú időn keresztül lehessen a kellemes hőmérsékletet élvezni. Akkor van szükség autóklíma töltésre, ha a klíma már nem hűt megfelelően.

Előzze meg a problémák kialakulását az autóklíma tisztításával! Bízza szakembereinkre a feladatot, így hosszú időn keresztül elégedett lehet a berendezéssel! Cégünk, az AR-GO Abroncs Bt. szervizében színvonalas szolgáltatást nyújtunk, rengeteg teendő ellátását vállaljuk jól felszerelt környezetben. Speciális eszközökkel és anyagokkal végezzük az autóklíma töltését, fertőtlenítését, szükség esetén a javítását. Hasznos tanácsokkal látjuk el annak érdekében, hogy semmilyen gondja ne merüljön fel a használat során. Amennyiben pedig szeretne gumiabroncsokat cserélni, műszaki vizsgára készül, vagy elengedhetetlen néhány egyéb munkálat, szintén érdemes hozzánk fordulni. Tudjon meg többet a tevékenységünkről a www.ar-go.hu weboldalon, és lépjen velünk kapcsolatba a 06-1-4319407-es telefonszámon, vagy az argoabroncs@t-email.hu címen!