Az akusztikus gitárok előnyei – miért éri meg mellettük dönteni?

2021 jún 2. | Zene

Hangszert vásárolni általában nem egyszerű feladat, akár egy zongoráról, egy dobfelszerelésről vagy épp egy gitárról van szó. Utóbbiból igen széles választék áll rendelkezésünkre: klasszikus, akusztikus gitárok és elektromos verziók is léteznek. Ha valaki már rendelkezik egy kis gyakorlattal ezen a téren, akkor neki valószínűleg nem okoz majd akkora nehézséget az ideális hangszer kiválasztása, de kezdő zenészeknek bizony nincs könnyű feladatuk. Az alábbiakban az akusztikus gitárokat mutatjuk be részletesen.

A legfontosabb különbség a klasszikus hangszerekkel szemben, hogy az akusztikus gitárokat fémhúrokkal szerelték fel. Ugyan a klasszikus hangszerek nylon húrjainak tapintása kellemesebb és könnyebb őket lefogni is, ám hosszú távon mégis a fémhúros verzió mellett érdemes dönteni, több szempontból is. Az akusztikus gitárok hangzása sokkal erőteljesebb és nem utolsó sorban hangosabbak is. A nyakuk ugyan keskenyebb, ami miatt eleinte nehézségekbe ütközhet az, akinek nagyobb keze van, viszont ennek köszönhetően gyorsabb játékot tesznek lehetővé.

Az akusztikus gitároknak a modern, elektromos társaikkal szemben is megvan az előnyük, mégpedig az, hogy a megszólaltatásukhoz nem szükséges semmilyen kiegészítő. Nem kell gondoskodnunk áramforrásról, kábelről és erősítőről, a zenéléshez csakis maga a hangszer és a zenész szükséges. Ennek egy nagyszabású koncerten nem feltétlenül van jelentősége, de egy otthoni gyakorláskor vagy egy tábortűz melletti énekléskor már annál inkább. Az akusztikus gitárok között a legnépszerűbb típus a Dreadnought, amit viszonylag nagy méret, rendívül erőteljes és szép, tiszta hangzás jellemez, csodás basszusokkal.

Amennyiben Ön is az akusztikus gitárok iránt érdeklődik, a legjobb helyen jár! Látogasson el hangszerboltunk honlapjára, a www.gitarcentrum.hu weboldalra, ahol megtekintheti kínálatunkat! Ha kérdése van vagy tanácsot szeretne kérni az ideális hangszer kiválasztásához, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36-1/322-0403-as telefonszámon vagy az info@gitarcentrum.hu e-mail címen!