Az olajtömlők változatai

2021 szept 29. | Útmutatás

Ha olajtömlő vásárlására kerül sor, csak a legkiválóbb minőség jöhet szóba, de a megfelelő típus kiválasztása is nagy figyelmet érdemel. A beszerzéshez olyan céget érdemes választani, ami változatos kínálatot biztosít, és szakértői szükség esetén a választásban is segítséget nyújtanak. Ha Ön még nem talált ilyen partnert, nálunk jó helyen jár! Szívesen segítünk eligazodni a kínálatban, ám ahhoz, hogy a kiválasztott olajtömlő maximálisan eleget tegyen az elvárásainak, érdemes tájékozódnia a legalapvetőbb tudnivalókról a témában. Nézzük, milyen típusokat különböztethetünk meg ezen a termékcsoporton belül!

Az olajtömlők funkcióját tekintve kétféle változat létezik, ez a dízel és az ásványolaj tömlő. Míg az ásványolaj tömlők műszaki-, fűtő-, hűtő- és dízel olajok szállítására alkalmasak, addig az ezeknél lényegesen kisebb átmérőjű változatok üzemanyagok, például dízel és benzin szállítására használatosak. Az olajtömlők más módon is megkülönböztethetők, beszélhetünk bitumentömlőkről és tankautó vagy tartálykocsi tömlőkről. A bitumentömlők sajátossága, hogy jól bírják a szélsőségesen magas hőmérsékletet, így a forró bitumen szállítására is alkalmasak. A tankautó vagy tartálykocsi tömlők ólommentes olaj- és benzin üzemanyagok szállítására vannak tervezve, nagy szakítószilárdsággal bírnak és kopásállóságuk is kiemelkedő. Az olajtömlők között vannak olyan típusok, amik kizárólag nyomásra alkalmasak, illetve kaphatóak szívó-nyomó tömlők is, a választást értelemszerűen az adott feladatra kell szabni. Alapanyaguk szerint megkülönböztetünk gumi és PVC változatokat, ami szintén az alkalmazási területtől és pontos funkciótól függ.

Cégünk, az Nst+N Kft. rendelkezésére áll, bármi legyen is az igénye az olajtömlők kapcsán! Tekintse meg választékunkat a www.nstntomlo.hu weboldalon, ahol mindent megtudhat termékeinkről, amennyiben pedig úgy érzi, hogy nem boldogul a választással, bátran kérje szakértőink tanácsát! Várjuk megkeresését a +36-1-204-4895-ös telefonszámon, valamint az nstn@nstn.hu e-mail címen!