Darupálya vizsgálat, amivel csökkenthetőek a kockázatok!

2021 szept 28. | Útmutatás

Darupálya vizsgálat segítségével elkerülhetőek a balesetveszélyes helyzetek és a leállásból adódó veszteségek, ezért mindenképpen nagy figyelmet érdemel a feladat. Ha a szakszerű vizsgálat esedékessé vált, keressen mihamarabb egy megbízható partnert!

A különféle üzemekben, szerelőcsarnokokban és raktárakban a munkadarabok mozgatása olykor professzionális berendezés használatát követeli meg. A nagy terhek mozgatását ilyen környezetben futódaru segítségével lehet hatékonyan és biztonságosan megoldani, a berendezés megvásárlása azonban kevés, időről-időre ellenőrzésnek kell alávetni. A daru nem csupán műszaki karbantartást igényel, a biztos üzemeléshez az egyes részegységek anyagvizsgálata sem maradhat el.

Az ipari anyagvizsgálat egyik speciális területe a darupálya vizsgálat, amit rendszeresen el kell végezni ahhoz, hogy a berendezésre hosszú távon lehessen számítani. A nagy igénybevétel nem csupán a műszaki jellemzőkre van hatással, hanem magának az anyagnak a tulajdonságaira is, a nem megfelelő állapot pedig komoly veszélyeket rejt magában. Darupálya vizsgálat segítségével nem csupán a balesetek kockázata csökkenthető, hanem a váratlan leállás okozta kiesés, és az ezzel járó anyagi veszteség is. Az ipari anyagvizsgálat tehát a futódaruk esetében is hozzájárul a magas termelékenységhez, továbbá a munkabiztonság feltételeinek megteremtéséhez.

darupálya vizsgálat legfontosabb részterülete a hegesztési varratok ellenőrzése, ami többféle módszerrel történhet. Az első lépés minden esetben a szemrevételezés, amit kisebb vastagságok esetén radiográfiai vizsgálat, nagy terhelésű szerkezetek esetén kiegészítő repedés vizsgálat követ. Az ellenőrzést mindig az adott feladathoz kell igazítani, a területen jellemző előírások, a berendezés terhelése és veszélyessége határozza meg a darupálya vizsgálat körülményeit.

Ha Ön még nem találta meg azt a céget, amire szívesen bízná a feladatot, ismerje meg a R.U.M. Testing Kft. tevékenységét! Nagy gyakorlattal rendelkezünk az ipari anyagvizsgálat számtalan speciális területén, így a darupálya vizsgálat is olyan munka, amit szakszerűen végzünk, hogy Önnek ne kelljen aggódnia semmilyen kockázat miatt. A részletekért látogasson el a www.rumtesting.hu weboldalra, és forduljon hozzánk bizalommal a +36-1-405-8934-es telefonszámon vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!