Irodai szék vásárlás: hogyan válasszunk?

2022 ápr 4. | Útmutatás

Modern világunkban, amikor rengetegen végeznek ülőmunkát, sokat lehet hallani arról, hogy mennyire fontos, hogy az egész napos ülés káros hatását csökkentsük és megelőzzük a hosszú távon kialakuló egészségkárosodást. Fontos, hogy minél gyakrabban, de legalább óránként egyszer felálljunk, picit járkáljunk, mozgassuk át az izmainkat, táplálkozzunk egészségesen, fogyasszunk sok folyadékot és a szabadidőnkben is figyeljünk oda a rendszeres mozgásra. De emellett nem szabad elbagatellizálni azt sem, hogy munka közben a lehető legkényelmesebb módon, helyes testtartásban üljünk. Ennek érdekében elengedhetetlen egy magas minőségű irodai szék beszerzése.

Az irodai munkára szánt forgószékek sokban különböznek a háztartásban megtalálható székektől, hiszen arra tervezték őket, hogy egész napos ülés esetén is kényelmesek legyenek. Mindenképp olyan modellt érdemes választani, aminek a magassága állítható, bár a legtöbb irodai szék esetében ez adott. A magasság beállításánál az asztal magasságát is figyelembe kell venni. Vannak olyan székek, amik ergonomikus kialakításúak, vagyis a megfelelő pontokon támasztják meg a hátat és így kevésbé terhelődnek a vállak, illetve a gerinc. Ez sokat segít a hátfájdalmak megelőzésében, de csak akkor, ha helyesen használjuk, nem görnyedten ülve. Általában kényelmesebbek a karfával rendelkező irodai székek, és persze az is előnyös, ha az ülőfelület párnázott.

Irodai szék vásárlásnál természetesen az árakat is érdemes figyelembe venni, ugyanakkor azzal is számolni kell, hogy a drágábbak sokszor kényelmesebbek, és az élettartamuk is hosszabb. Egyáltalán nem biztos, hogy hosszú távon jobban járunk egy olcsóbb, de kevésbé megbízható, gyorsan elhasználódó irodai székkel.

Amennyiben az ideális irodai szék után kutat, érdemes webshopunkhoz fordulnia! Termékeink megtekintéséhez látogasson el a www.irodaiszekek.hu weboldalra, és válogasson kedvére! Ha kérdése merült fel, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a 06-20-434-2222-es telefonszámon vagy a szekek@irodaiszekek.hu e-mail címen!