Pontos kép a repedések helyéről megbízható replika vizsgálattal

2023 nov 8. | Tudomány

Szerkezeti elemek alapos ellenőrzésére van szükség? Szeretné pontosan tudni, hogy hol találhatóak repedések? Replika vizsgálattal megállapítható a szövetszerkezet állapota, elemezhető a repedések terjedési módja. Szakemberek segítségével roncsolás nélkül elvégezhető a feladat.

Különböző anyagok felhasználására kerül sor az ipari területek kialakítása során. A rendszerek hatékony működtetéséhez számos berendezésre, szerkezetre van szükség, amelyek állapotát rendszeresen kell ellenőrizni.

Előfordulhat meghibásodás, amit ha nem vesznek észre időben a dolgozók, akár súlyos probléma is várható miatta. Ennek megelőzése érdekében célszerű az alapos vizsgálatokat időben és nagy figyelemmel elvégezni.

Számos esetben nincs lehetőség rá, és nem is ajánlott a minta kivágása, a roncsolás. Ilyenkor elengedhetetlen a helyszínen történő, roncsolásmentes anyagvizsgálat.

A szövetszerkezet, és a repedések terjedési módja egyszerűen feltérképezhető replika vizsgálattal. A speciális eljárásnak köszönhetően precízen, rövid idő alatt kerülhet sor a kiértékelésre.

A problémamentes, megbízható alkalmazás csak akkor valósulhat meg, ha pontosan kideríthető, hol található hiba, és időben sor kerül a javítási munkálatokra. Professzionális módon, kár nélkül teszi lehetővé a minőség megismerését a replika vizsgálat, más néven helyszíni metallográfiai eljárás.

A legjobb módszerek alkalmazására kerül sor a R.U.M. Testing Kft. munkatársai segítségével. Az ipar számos területén végeznek roncsolásmentes vizsgálatokat nagy tapasztalattal. Tartályok, csővezetékek, lemezek, forgácsolt alkatrészek állapotáról egyaránt pontos képet kaphat. Megkímélheti magát a fáradalmas és időigényes feladatoktól, valamint időben sor kerülhet a beavatkozásra, ha szükség van erre hibás felület miatt.

Tudjon meg többet a replika vizsgálatról, és más hatékony módszerekről is a www.rumtesting.hu internetes oldalon! Egyéni kérésével pedig keresse a szakembereket a 06-1-4058934-es telefonszámon, vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!